Ademtherapie in Amersfoort

Ademtherapie

Voel je je vaak onrustig of stijf en wordt het steeds moeilijker om alles lekker los te laten? Herstel je onvoldoende na een blessure? Geeft sporten of bewegen maar een korte verbetering of is sporten toch altijd in meer of mindere mate pijnlijk? Dan is, naast fysiotherapie of fitnessen, een paar sessies ademhalings- en ontspanningstherapie volgens de methode van Dixhoorn de moeite waard.

Behandeling

Een ademtherapeut volgens Methode van Dixhoorn gebruikt o.a de ademhaling om invloed uit oefenen op de (voornamelijk onbewuste) reacties van het lichaam en/of het hoofd op dagelijkse prikkels. Door middel van eenvoudige instructies en handgrepen, die goed in te passen zijn in het dagelijks leven en de training, breng je de aandacht even bij jezelf en word je je meer bewust van deze "antwoorden" van je lichaam op prikkels van buitenaf. De instructies (individueel of in groepsverband) kunnen helpen bij het veranderen van die reacties die kwaliteit van leven in de weg staan.

Balans

Niet (na)denken, maar zoveel mogelijk openstaan voor de reacties van je eigen lijf, brengt weer balans tussen hoofd en lijf. Het uiteindelijke doel is het individueel regelen van de spanning en het omgaan met spanning. De behandeling kan uitgebreid/aangevuld worden met fysiotherapie en training in de zaal van Club Pellikaan, speciaal gericht het leren kennen van een paar basisvoorwaarden, die nodig zijn om bewegen en trainen weer plezierig en lekker te laten zijn.

Klachten

De klachten kunnen variëren van pijn in rust of tijdens / na het sporten tot steeds terugkerende en/of continu aanwezige rug en nekklachten, gejaagdheid, onrust, chronische vermoeidheid, slapeloosheid, duizeligheid, druk op de borst, hyperventilatie. Uiteindelijk kan dit leiden tot fobieën, angsten en/of paniekaanvallen.

Groepsles

Iedere donderdag van 18:15 tot 19:15 uur geeft Birgit Post de groepsles Ademen & Bewegen. De kosten zijn 7,50 euro per les voor leden van Club Pellikaan. Benieuwd naar deze les? Meld je aan voor een gratis proefles bij de receptie van de club.

Maak een afspraak

Kijk voor meer informatie op www.fysio-posthoes.nl. Bel voor het maken van een afspraak 06-44893339 of mail naar bipo@fysio-posthoes.nl.

Dit wordt aangeboden in

Maak kennis met Club Pellikaan

Stel een vraag, doe mee met een proefles of kom langs voor een uitgebreide rondleiding. Dan bespreken we jouw doelstellingen en bekijken we welk lidmaatschap het beste bij jou past.

NEEM CONTACT OP