Dietist


dietheek.jpg

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt je fit en gezond te blijven!

Wat is Diëtheek?

Diëtheek is een organisatie met diëtistenpraktijken door heel Nederland. Bij Diëtheek werken diëtisten en voedingskundigen die vanuit hun professionaliteit adviezen en begeleiding kunnen geven aan patiënten en consumenten vanuit de gedachte dat een goede voedingstoestand van belang is voor een gezond leven. De diëtisten van Diëtheek zijn deskundig, maar ook eigentijds en modern. Ze verstaan hun vak. De diëtist is jouw voedingsspecialist!

Wanneer ga je naar de diëtist?

Eigenlijk is dat heel simpel te beantwoorden: bij alle vragen over voeding kan de diëtist je helpen. Wil je bijvoorbeeld gezond eten tijdens de zwangerschap? Een goede voeding voor je opgroeiende kind? Advies bij het samenstellen van een sportvoeding of weten hoe je botontkalking kunt voorkomen? De diëtist weet het!

Gezondheid

Soms vraagt je gezondheid om een aanpassing van je voeding. Dit is bijvoorbeeld het geval bij diabetes (suikerziekte), een te hoog cholesterolgehalte, maag- en/of darmproblemen, kanker, longziekten, voedselallergie of wanneer je gewicht te hoog of juist te laag is. Ook dan zijn de diëtisten van Diëtheek dè deskundigen bij uitstek die je hierbij kunnen helpen.

Wat kun je verwachten?

Een behandeling bij de diëtist is altijd maatwerk. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen zal de diëtist tijdens het eerste gesprek dan ook veel vragen aan je stellen. Dit zijn onder andere vragen over je gezondheid in het algemeen en je klachten in het bijzonder, je voedings- en leefgewoonten, je verwachtingen en vooral je wensen. Ook kunnen er metingen worden verricht, zoals de lichaamssamenstelling of de stofwisselingssnelheid.

Plan van aanpak

Daarna maakt de diëtist, samen met jou, een plan van aanpak en stelt een persoonlijk voedingsadvies voor je samen, aangevuld met tips en ideeën, om tot een nieuw voedingspatroon te komen. In de volgende consulten helpt de diëtist je om je eetgewoonten blijvend te veranderen, door je te adviseren en vooral te motiveren. Je krijgt ook informatie mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig na kunt lezen. Soms kiezen mensen er voor om op een verantwoorde manier snel en blijvend gewicht te verliezen. Dit kan ook bij Diëtheek met een medisch eiwitdieet! De diëtist kan je hierover alles vertellen. 

Wat zijn de kosten?

Dieet- en voedingsadvies door een diëtist wordt vergoed door de verzekering. In de basisverzekering is voor iedereen 3 uur dieetadvisering opgenomen. Mocht dit niet voldoende blijken te zijn dan wordt er vanuit diverse aanvullende pakketten extra dieetadvisering vergoed. 

Dieetadvisering chronisch zieken

Dieetadvisering voor chronische patiënten met bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten of COPD is meestal opgenomen in regionale samenwerkings-verbanden (de ketenzorg). Dit betekent dat de consulten volledig worden vergoed en dat de vergoeding niet ten koste gaat van het eigen risico. Je huisarts en de diëtist zijn op de hoogte of dit ook voor jou geldt. Indien dit zo is, wordt de factuur betaald door de organisatie die dit regelt. 

Afspraak maken?

Voor het maken van een afspraak met onze diëtist Miranda Moeling kun je contact opnemen met Diëtheek via telefoonnummer 088-4253600. Op onze website www.dietheek.nl vind je meer informatie over onder andere voeding, de vergoedingen en de verschillende spreekuurlocaties. Voor meer informatie kun je ook mailen naar info@dietheek.nl . Wil je online een vraag stellen? Dat kan ook via www.dietheek.nl

Ben je nieuwsgierig geworden wat Diëtheek voor je kan betekenen? Dan kun je, als lid van Club Pellikaan, terecht bij Diëtheek voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 15 minuten. 

'Diëtheek' is gezond in voeding voor jou en met jou! 
ontwerp en realisatie website: Bureauzuid & iwebware