Right To Play


Ieder kind heeft het recht om te spelen

De Pellikaan Clubs staan er om bekend veel activiteiten te organiseren voor kinderen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren en ervaren hoe fijn het is om lekker bezig te zijn en te sporten.

Helaas realiseren wij ons ook dat het niet voor alle kinderen is weggelegd om onbezorgd op te groeien. Daarom steunen wij stichting 'Right to Play'. Dit is een internationale humanitaire stichting die zich wereldwijd inzet om het leven van kinderen in achtergestelde gebieden te verbeteren door middel van sport en spel.

Sinds 2000 organiseert meervoudig Olympisch kampioen en oprichter van 'Right To Play' Johan Olav Koss wereldwijd samen met honderden medewerkers en vrijwilligers sport- en spel projecten voor kinderen. Op deze manier proberen zij bij te dragen aan sociale verandering in gemeenschappen die getroffen zijn door oorlog, armoede en ziekte.

Alle Clubs van Pellikaan willen hieraan bijdragen vandaar dat we in februari 2011 onze samenwerking met Right To Play hebben verlengd.

De inkomsten die worden opgehaald tijdens extra activiteiten worden gedoneerd aan 'Right To Play'. Op deze manier willen wij laten zien dat we het goede werk van deze stichting steunen en achter het idee staan dat kinderen waar ook ter wereld het recht hebben om te spelen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Right To Play.
ontwerp en realisatie website: Bureauzuid & iwebware