3x lekker en gezond ijs

Ben jij ook zo fan van ijs, maar schrik je toch elke keer weer van de hoeveelheid suiker die hierin zit? No stress! Samen met voedingsconsulente en gezondheidscoach Lizzy Giesen hebben we drie heerlijke ijsrecepten voor jou op een rij gezet.

Blauwe bessen yoghurtijs

Ingrediënten (voor 6 bollen)
• 500 gram Griekse yoghurt, Skyr of een andere (magere) kwark naar voorkeur
• 2 bevroren bananen, in plakjes
• 70 gram bevroren blauwe bessen

Vooraf
Snijd de bananen in plakjes, doe deze in een zakje en leg in de vriezer. Gebruik overrijpe bananen, deze zijn het meest zoet. Als je wat extra maakt voor in de vriezer, kan je deze stap de volgende keer overslaan en gelijk beginnen met het ijs maken.

Bereidingswijze
Blend de Griekse yoghurt, bevroren bananen en blauwe bessen tot een gladde puree. Doe het in een diepvriesbakje en zet het in de diepvries. Nu is het alleen nog wachten tot het goed bevroren is (4-5 uur) voordat je eindelijk kan genieten van je frisse yoghurt ijsje!

Tip van Lizzy: "Is het ijs niet zoet genoeg naar jouw smaak? Voeg dan honing of een natuurlijke zoetstof, zoals stevia, toe. Voor zo min mogelijk calorieën adviseer ik om stevia te gebruiken. Dit is een natuurlijke zoetstof. Je kan het ijs ook nog een zoete touch geven door vers fruit als topping toe te voegen."

Chocolade ijs

Ingrediënten (voor 6 bollen)
• 4 eetlepels cacao
• 4 bevroren bananen, in plakjes
• Scheutje amandelmelk 

Vooraf
Snijd de bananen in plakjes, doe deze in een zakje en leg in de vriezer. Gebruik overrijpe bananen, deze zijn het meest zoet. Als je wat extra maakt voor in de vriezer, kan je deze stap de volgende keer overslaan en gelijk beginnen met het ijs maken.

Bereidingswijze
Blend de cacao, bevroren bananen en een scheutje amandelmelk tot een gladde massa. Doe het in een schaaltje en genieten maar! Bewaren in de vriezer voor later kan natuurlijk ook.

Tip van Lizzy: "Houd je niet van chocola of heb je meer zin in iets fruitigs? Vervang de cacao dan voor bevroren fruit. Alle soorten fruit kan je gebruiken. Daarnaast kan je natuurlijk met de topping ook eindeloos variëren."

Aardbeienijs op een stokje

Ingrediënten (voor 4 ijsjes)
• 200 gram (bevroren) aardbeien
• 3 eetlepels water
• Optioneel muntblaadjes

Bereidingswijze
Blend de aardbeien en het water tot een gladde massa. Houd je van munt? Voeg dan een paar blaadjes munt toe bij het blenden. Giet het mengsel in ijsfiguren, laat het 4-5 uur in de vriezer staan en jouw super gezonde aardbeien ijsje zijn klaar!

Meer weten over voeding of wil je voedingsadvies op maat? Neem contact op met Lizzy van praktijk Fit by Liz als je lid bent van de club in Amersfoort.

Lid van een andere club? Kijk hier voor alle diëtisten en gewichtsconsulenten op jouw locatie. Ook mogelijk voor niet-leden. Nog niet lid en wel gezonder leven? Kom langs voor een rondleiding!