Contact Lid worden

Niet aankomen tijdens Carnaval? Zo doe je dat!

Of je nu gaat voor het bourgondische carnaval in Brabant, vastelaovend viert in Maastricht of kiest voor carnaval boven de rivieren: met deze tips zorg je dat je niet (teveel) aankomt tijdens dit gezellige feest.

1. Zorg voor een goede bodem

De eerste tip: zorg dat je nooit met een lege maag op pad gaat. Nienke, fitnessmanager in Breda: “Met een goed ontbijt heb je brandstof voor de hele dag. Kies bijvoorbeeld voor een ontbijt met havermout. De langzame koolhydraten en voedingsvezels zorgen dat je vol energie zit, waardoor je borrelhapjes of nootjes op de bar beter kunt weerstaan.”

2. Drink verstandig

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de beste tip is natuurlijk om helemaal geen alcohol te drinken. Wil je toch genieten van een wijntje of biertje tijdens carnaval? Vergeet dan niet te hydrateren tussendoor. “Alcohol droogt je lichaam uit en bevat veel calorieën. Zorg dus dat je veel water drinkt. Neem een flesje water mee in je tas en vul deze regelmatig bij. Drink als je thuiskomt nog een halve liter water voor je gaat slapen. En maak de dag erna een extra gezonde smoothie met bijvoorbeeld gember en komkommer."

Anti-kater smoothie recept onderaan pagina.

3. Vergeet niet te sporten

Ondanks dat meer dan de helft van onze clubs in het zuiden staat, zijn we wel gewoon open met carnaval. Geen excuus dus om tussendoor niet even te sporten! “Balans is alles. Als je blijft sporten, schiet je lichaam niet helemaal terug in de 'lang leven de lol'-stand. Je pakt het ook weer makkelijker op na carnaval, wanneer je gewoon bent doorgegaan met je sportprogramma. Nog een tip: pak de fiets naar de stad in plaats van een taxi. Alle beetjes beweging helpen!”

4. Bereid je goed voor

Shoarma, pizza of een patatje met zuurvlees: carnaval staat niet bekend om haar gezonde gerechten. Hoe zorg je dat je aan het einde van de dag niet de eerste de beste frietzaak inloopt? “Bereid je goed voor! Zorg dat je gezond snackfood in huis hebt. Maak bijvoorbeeld een hamburger met veel groenten of een pizza met bloemkoolbodem. Wanneer je dit in huis hebt, zul je minder snel buiten de deur gaan eten.”

5. Vergeet niet te genieten

Misschien wel de belangrijkste tip. De echte carnavallers kijken het hele jaar uit naar dit feest. Wees dus niet te streng voor jezelf. Zijn bovenstaande tips niet gelukt? Blijf er niet te lang bij stil staan. Je hebt genoten en pakt het nu gewoon weer op. Living the good life!

Nog niet lid van de club, maar wel sporten tussen het carnavallen door? Word lid en krijg de eerste maand cadeau bij een 12 of 24 maanden lidmaatschap. Vraag meer informatie aan.

Recept: anti-kater smoothie

1 appel • 1 banaan • gember • ½ komkommer • 1 streng bleekselderij • ½ avocado • spinazie

Was alle ingrediënten en gooi deze in de blender. Mix deze met water tot een smoothie. Wil je extra hydratatie? Kies dan voor kokoswater. De gember is goed tegen misselijkheid. De komkommer en bleekselderij zorgen voor extra hydratatie en voeren de afvalstoffen af. Deze smoothie geeft daardoor een goede reset aan je lichaam na dagen carnaval vieren. Alaaf!