Padel

Padel

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld in een speciale padelkooi. Op onze club in Tilburg staan de eerste indoor padelbanen van Zuid Nederland. Dat betekent dat je het hele jaar padel kunt spelen!

Wat is padel?

Padel groeit snel aan populariteit in Nederland. Je speelt het op een rechthoekig veld, omringd door wanden. Deze wanden zijn onderdeel van het spel, waardoor het dynamischer en tactischer is dan tennis. Padel wordt meestal gespeeld door vier personen, 2 tegen 2. Op de indoor padelbaan in Tilburg bouwen we daarnaast ook een baan, waar je met zijn tweeën kunt spelen: 1 tegen 1. Uniek in Nederland!

Wat is padel?

Voor wie is padel?

Padel is een sport voor alle leeftijden, ongeacht fysiek of technisch niveau. Net als bij tennis en squash is het sociale aspect belangrijk. De puntentelling is gelijk aan die van tennis, dus gemakkelijk te leren als je al ervaring hebt met deze raketsport. De uitgebreide spelregels vind je bij de padelbaan. Wil je padel leren, dan kun je terecht bij Pellikaan Tennis & Padel Academie (Pamela van Boekel: 06-10911084).

Voor wie is padel?

Moet ik lid zijn om padel te spelen?

Padel is exclusief voor leden van de club. Het is mogelijk om een maandlidmaatschap te nemen. Wil je twee keer per week padel spelen, dan is dit voordeliger dan een baan huren bij een vereniging. Uiteraard kun je met dit lidmaatschap ook gebruik maken van de andere faciliteiten in de club. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom langs voor een rondleiding!